16 במרץ 2018

חילופי עונות - לא רק בארון


 עלים של חורף
השבוע התחלנו לעבוד על הכנת הערוגות בגינה הקהילתית לקראת עונת הקיץ.
מה קיץ? הרי עדיין קריר בערב.
אז נכון, עדיין לא קיץ, אבל גם כבר לא חורף, ואם ראית בצידי הדרכים חרציות וחרדלים צהובים - זה סימן שבא אביב.
אביב הוא לא סתם סמל להתחדשות - זה הזמן להעביר את בגדי החורף למדפים העליונים בארון, ולהוציא את בגדי הקיץ, וזה הזמן להוציא מהערוגה את צמחי החורף, ולהכין אותה לקיץ. 
מהם צמחי החורף?
כל העלים הירוקים - חסות, רוקט וארוגולה, עלי סלק ושומר, למשל.
המצליבים - כרוב, כרובית, ברוקולי, קולרבי.
שורשים כמו צנון, גזר ותפוחי אדמה, וגם עשבי תיבול חד שנתיים, כמו ריחן, מעדיפים את החורף.
ומהם צמחי הקיץ? עגבניות ומלפפונים (ולכן הקיץ נקרא "עונת המלפפונים"), שבקרוב נזרע אותם, ונכין להם הדליות - עמודי במבוק שעליהם ישתרעו ויגדלו לגובה.
כדאי לאכול ירקות לפי העונה - אז הם בשיאם. טעימים, יפים ומלאי ערכים תזונתיים. כשאת הולכת לסופר, כדאי להקפיד לקנות מלונים, ענבים, אפרסקים ושזיפים בקיץ ותפוזים - בחורף. עגבניות ומלפפונים לשמחתנו יש לנו כל השנה, בגלל החקלאות בערבה החמה. 
גידול ירקות ועלים לצריכה עצמית הוא דרך נהדרת להכיר את העונתיות של מה שאנחנו אוכלים. גם אם אין בעיר או בשכונה שלך גינה קהילתית (שבה אפשר לשכור ערוגה ולטפל בה בעזרת הדרכה), את יכולה לייחד ערוגה בגינה הפרטית שלך או כמה אדניות במרפסת. להכין סלט מירקות שגידלת בעצמך זה כייף גדול. 

אם את רוצה לדעת מה עוד אפשר לעשות מירקות חוץ מסלט,
את מוזמנת לסדנת "הכינותי מראש", סדנת בישול בריא ופשוט שבה תכירי דרכים לבישול ירקות, דגנים וקטניות שיעשו לך חיים קלים במטבח, ושמייח בצלחת.
לפרטים על הסדנאות הקרובות לחצי על הקישור הזה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

כתבו לנו משהו, שלא נשב פה בחושך לבד: