9 באוק׳ 2016

איך עוברים את הצום בקלות (יחסית)?


כולם מאחלים "צום קל", ובעיני זה איחול מפתיע קצת - מי שרוצה שיהיה לו קל, שלא יצום. אבל יש דרכים להפוך את הצום לפחות מכאיב, לראש ולבטן, ממה שהוא. הנה כמה רעיונות: 
 
1. לפני הצום - התחילו להתכונן כמה ימים קודם, ושתו הרבה מים במשך היומיים שלפני הצום (10 כוסות לפחות ביום).

2. בבוקר הצום, אכלו ארוחת בוקר מאוזנת עם חלבונים ופחמימות.

3. בארוחה מפסקת - אכלו רגוע, ואל תאביסו את עצמכם עד חוסר מקום. אכלו פחמימות מורכבות
שמתפרקות לאט, כמו אורז מלא, בורגול מלא או קטניות (רק אם אתם רגילים אליהן, שלא יהפכו את הבטן למערבולת), הוסיפו שומנים בריאים (כמו טחינה או אבוקדו), שגם הם מתפרקים לאט ואל תאכלו חריף ומלוח. לוו את הארוחה במים, ולא ביין או במשקאות ממותקים.

4. תוך כדי הצום - נוחו, או לפחות אל תעשו פעילות גופנית מאומצת (וזה כולל רדיפה אחרי הילדים שרוכבים על האופניים החדשים).

5. אחרי הצום - אכלו פרוסת עוגה או כמה פירות יבשים, ורק אחרי כשעה-שעתיים, אכלו ארוחת ערב שכוללת פחמימות פשוטות שמתפרקות מהר ומחזירות אנרגיה (כמו לחם או פסטה).
 
בהצלחה וגמר חתימה טובה!

2 תגובות:

  1. תודה יעל 😀
    בורגול אני אוהבת ומעניין להכיר את הבורגול המלא שלא הכרתי קודם.ובנושא המלח, אכן משתדלת להפחית היות והוא מצמיא מאוד.

    השבמחק

כתבו לנו משהו, שלא נשב פה בחושך לבד: