4 ביוני 2018

למה את ממשיכה לאכול גם כשאת שבעה?


בטח גם לך קרה, שהתיישבת לאכול, מילאת צלחת, גמרת לאכול, ואז הושטת יד לקחת עוד, ועוד, ואולי עוד קצת. ואז, אחרי שגמרת גם את העוד קצת, את הרגשת מפוצצת, ושאלת את עצמך "למה?". למה שוב אכלתי יותר מדי, למה שוב לא התאפקתי, למה שוב הייתי חזירה.
אז בפוסט הזה אנחנו רוצות לדבר קצת על ה"למה". למה את ממשיכה לאכול, גם כשאת בעצם שבעה, וגם כשאת יודעת שזה לא עושה לך טוב. 

הסיבה העיקרית לאכילה מעבר לתחושת השובע היא שאת אוכלת לא מתוך רעב, אלא מתוך שלל סיבות אחרות. לכן, קל להתעלם מתחושת השובע, ולהאחז בסיבות האלה כדי להמשיך לאכול. הנה כמה מהן: 

1. חייבים לגמור מהצלחת
את מרגישה שאת חייבת לגמור מהצלחת כי ככה חינכו אותך. בין אם אמרו לך שיש ילדים רעבים באפריקה ולא נעים מהם, ובין אם הסיבה היא שאמא או סבתא טרחו על הכנת האוכל כל היום, וזאת התודה שמגיעה להן, ובין אם את במסעדה וכבר שילמת על המנה הענקית הזאת - כל אלה מייצרים תחושת חובה, במיוחד אצל נשים שרגילות לרצות, ומפעילות לחץ פנימי להמשיך ולאכול. אם תזכרי שמה שחשוב לך זה להרגיש טוב עם הגוף שלך, תוכלי לבחור לעצור כשאת מרגישה שבעה.

2. אכילה מוסחת
כשעושים משהו תוך כדי אכילה - שיחה, קריאת עיתון או ספר, או גלישה בנייד - המוח לא קולט את פעולת האכילה. גם אם הקיבה משדרת למוח, שהיא כבר מלאה, האיזורים במוח שאחראים על ההנאה מהאוכל לא הצליחו לקלוט שהיתה כאן ארוחה, ושאפשר לעצור. האכילה כוללת חוץ מהכנסת החומרים המזינים לקיבה, גם הנאה מהמראה, מהטעם ומהריח של האוכל, ולכל אלה אי אפשר לשים לב אם עושים משהו אחר תוך כדי. לכן כדאי להקדיש את הארוחות לאכילה בלבד, ולא להתעסק בשום דבר במהלכן, גם אם אוכלים לבד לגמרי. 

 3. אכילה רגשית
אם את אוכלת לא בגלל שאת רעבה, אלא בגלל עצבים או שיעמום, לחץ או בדידות - האוכל יספק הקלה לאותם רגעים של האכילה בלבד, ולאחר מכן תישארי עם הרגשות הקשים, ושוב לא תוכלי להתעלם מהם. אוכל אף פעם לא יוכל לספק נחמה, אלא רק הסחת דעת רגעית, והנטייה לאכול הרבה כדי לא להתמודד עם רגשות, לא תביא להקלה. חשוב לתת לרגשות האלה מקום, להתייחס אליהם, וללמוד איך להתמודד איתם, ולא לנסות להסתיר אותם בעזרת אכילה.

אם גם את מוצאת את עצמך אוכלת בגלל הסיבות האלה ואחרות, וכבר ניסית המון פעמים לשנות את דרך האכילה שלך, אבל לא הצלחת,
את מוזמנת לסדנא שלנו "לתפוס את הכדורים באוויר - איך עושים שינוי שנשאר", שתתקיים ב20.6.18 בשעות הבוקר בגבעת שמואל. במהלך הסדנא, נדבר על המוטיבציה לשינוי, על מה שחוסם ומה שעוזר ליצור שינוי שנשאר לאורך זמן, ותצאי לדרך עם תוכנית פעולה. לפרטים נוספים והרשמה - לחצי כאן.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

כתבו לנו משהו, שלא נשב פה בחושך לבד: