26 בספט׳ 2018

מה אוכלים כשחוזרים מבית הספר?



ילדים רבים, שאינם נשארים בצהרון, חוזרים מבית הספר הביתה, וממש לפני שהם מתיישבים להכין שיעורים (כן, בטח), הם רוצים לאכול משהו. הם פותחים את המקרר ומוציאים שניצלונים קפואים, מחממים במיקרו עם צ'יפס משקית, שופכים על זה קטשופ, והנה ארוחת צהרים לתפארת. או שלא...
איך אפשר לעזור לילדים לאכול בריא, אבל לא להשתעבד לשעות במטבח בלילה שלפני? הנה כמה הצעות: 

לילדים קטנים, שיכולים רק להפעיל את המיקרו, כדאי להכין מאכלים שאפשר לשמור במקרר כמה ימים -
קציצות, שניצלים, תבשילי בשר
לבשל כמות גדולה של פסטה, אורז או קוסקוס, ולשמור בקופסאות
לקלות ירקות ולשמור בקופסאות
לאדות ירקות וקטניות קפואים  (אפשר גם במיקרו), כמו אפונה, עדשים, כרובית ושעועית ירוקה.
אפשר להכין להם צלחות, לכסות בניילון נצמד ולהשאיר פתק נחמד עם איחולי בתאבון והוראות חימום. 

לילדים גדולים יותר, שיכולים להכין בעצמם, כדאי להכין חומרי גלם, שאותם יוכלו לערבב עם מאכלים שיכינו כשיחזרו -
חזות עוף מצופים בפירורי לחם ומוכנים לטיגון
קוסקוס, שרק צריך להוסיף לו מים רותחים
רוטב עגבניות שיוסיפו לשקשוקה
וכמובן, כל הירקות והקטניות שהוזכרו לעיל, כי חשוב שבכל ארוחה יהיו ירקות לפחות מחצית מהצלחת. 

כל הרעיון - להכין מראש בקלות, ולא לעבוד שעות על דברים שצריכים להיות מוגשים באותו רגע - מונגש לאמהות ולאנשים עסוקים בכלל בסדנת "הכינותי מראש". המועד הבא - ממש אחרי החגים. רוצה לדעת איך עושים את זה, כולל מתכונים והתנסות? לפרטים לחצי כאן

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

כתבו לנו משהו, שלא נשב פה בחושך לבד: