3 באפר׳ 2018

סלטים צבעוניים

פסח מלא בארוחות חגיגיות ובמאכלים כבדים, ולכן אנחנו אוהבות למלא את השולחן בסלטי ירקות צבעוניים קלים - גם להכנה, וגם על הבטן. הסוד בסלטים האלה הוא הפשטות שלהם. אפשר לערבב כל 2-3 ירקות ועלים, להוסיף להם פירות (תותים, פלחי תפוז או אשכולית, חמוציות וצימוקים) וגרעינים (אגוזים, צנוברים, גרעיני חמניה, בוטנים), לשפוך מעל רוטב שעשוי מתערובת של שמן ומשהו חמוץ (לימון או חומץ) עם כמה תבלינים ו-זהו. גיוון אינסופי. הנה כמה שהכנו השבוע:


סלט כרובית וברוקולי (על פי מתכון של חוות תקוע)

חומרים:
כוס עלי חסה קרועים
כרובית לבנה קטנה מגוררת

כרובית סגולה מפורקת לפרחים
כוס פרחי ברוקולי - מאודים
1/4 כוס חמוציות

1/2 כוס צנוברים
1 כף שמן זית
1 כפית סילאן
לרוטב:
1/2 לימון סחוט
1/2 תפוז דם סחוט

1/4 כוס שמן זית
1 כפית סילאן
 מלח ופלפל

הכנה:מניחים בקערה את עלי החסה, הכרובית המגוררת, הכרובית הסגולה, הברוקולי והחמוציות.
במחבת קטנה מחממים שמן זית וסילאן, ומוסיפים את הצנוברים. מערבבים עד להשחמה ומוסיפים לקערה.
מערבבים בצנצנת את חומרי הרוטב, ושופכים מעל. מערבבים. 

 

 
סלט חסה אדומה, צנוניות וקרמבולה

חומרים:
1 חסה אדומה (או כל חסה אחרת)

10 צנוניות פרוסות
1 קרמבולה פרוסה ל"כוכבים"
לרוטב:1/4 כוס שמן זית
1 לימון סחוט
מלח ופלפל
סומק

הכנה:
שמים את כל הירקות והפירותבקערה,
מערבבים את הרוטב בצנצנת ושופכים מעל. מערבבים. 






סלט עגבניות ומלפפונים עם עשבי תיבול

חומרים:
2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 מלפפונים חתוכים לקוביות
1/2 כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
6 עלי נענע קצוצים
לרוטב:
1/4 כוס שמן זית

1 לימון סחוט
מלח ופלפל
הכנה:
שמים את כל הירקות ועשבי התיבול בקערה,
מערבבים את הרוטב בצנצנת ושופכים מעל. מערבבים.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

כתבו לנו משהו, שלא נשב פה בחושך לבד: