25 ביוני 2015

5 טיפים לתכנון נכון של החופש הגדול


החופש הגדול ממש כבר מעבר לדלת, והילדים הולכים לקייטנות, נוסעים לנופש או נשארים בבית, ותמיד יש פרק זמן שבו ההורים נשארים איתם לבד, בלי עזרה של מפעיל...

מה עושים?
אפשרות אחת היא לקום בבוקר, לחשוב מה לעשות באותו יום, להתבאס מהחום, ולהשאר במזגן מול המחשב והטלוויזיה. אפשרות אחרת היא לתכנן מראש תמהיל מעניין, שיהיה מהנה גם לילדים וגם להורים. הנה 5 טיפים לאיך לעשות את זה נכון: 

 1כמה ימים?
בדקו בכמה ימים נטו מדובר (הרי בסופי שבוע אתם יודעים מה לעשות איתם). בדרך כלל מדובר בשניים שלושה מקבצים של חמישה ימים – כבר זה נראה פחות מבהיל, נכון?

2 מה התקציב?
חשבו כמה כסף אתם מעוניינים להוציא על כל התקופה, ואז חלקו את זה לכמה כסף תוציאו בכל יום. זה כולל גם את הפעילות וגם את הארוחות. יש ימים שבהם לא יהיו הוצאות, כי תהיו בבית, ויש ימים שבהם תוציאו יותר מהממוצע. חשוב לשים קצת כסף בצד בשביל קניות לא מתוכננות של מזכרות או קרטיבים.
 

  3מה עושים?
הכינו תמהיל של פעילויות – גם בבית וגם מחוץ לבית, גם בחינם וגם בתשלום. למשל, יצירה, בישול, משחקי קופסא, משחקי כדור, פגישות עם חברים, ים, בריכה, סרטים, הצגות, מוזיאונים, גלריות, לונה פארק, גן חיות, טיולים בעיר שלכם ,טיולים בטבע, ביקור במשתלה, ביקור במרכז מבקרים של מפעל וכו'.


פעילות יצירה בקייטנה ביתית


4 איך מסדרים?
ציירו טבלה (אפשר במחשב) של כל הימים, לפי שבועות (ממש כמו לוח שנה קטן). בכל יום כתבו פעילות. סדרו אותן לפי פעילויות שאפשר לעשות רק בימים מסויימים (למשל, מוזיאונים רבים לא פתוחים בימי ראשון, או אם אתם נוהגים לטייל בסוף שבוע, אל תקבעו טיול גם בימי ראשון או חמישי), והשתדלו לגווןאחרי יום שהייתם בבית, קבעו יום שבו אתם יוצאים. אחרי יום שבו הייתם במקום סגור, קבעו יום שבו יוצאים לפעילות בחוץ (ואל תשכחו קרם הגנה!). המציאו כותרות לימים: יום כתום, יום ירוק, יום איטליה, יום יפן, יום פיג'מות וכו'. שלבו פעילויות ואכילה לפי הנושא של אותו יום. אל תשכחו מסיבת סיום!



תוכנית לחמישה שבועות



5 מה אוכלים?
קייטנה ביתית היא זמן טוב להתאמן על ארוחת בוקר, כך שכשתגיע שנת הלימודים הילדים כבר יהיו מתורגלים. תכננו מספר סוגים של ארוחות בוקר: סלט וחביתה עם לחם וממרחים, יוגורט עם גרנולה, דייסת קוואקר עם פירות, או רק סנדוויץ. השתדלו לגוון מדי יום סוג אחר של ארוחה, לפי הסבלנות שלכם והאהבות של הילדים. כך גם בארוחת צהרים, שיכולה להיות חלק מהפעילות היומית. למשלביום אדום, אפשר להכין פסטה מרוטב עגבניות, וביום סין – עוף מוקפץ.
אפשר גם יום של אוכל קייטנה נוסטלגי, שוקו ולחמניה.


         פעילות בישול בקייטנה ביתית



ועוד שתי עצות לסיכום:

תכננו, אבל השאירו מקום לספונטניות! קבעתם יום של משחקי קופסא, אבל אחרי שני סבבים הילדים התחילו לריב ונמאס? אל תכריחו אותם להצמד לתוכנית. שאלו אותם מה הם רוצים לעשות בהמשך ,וזרמו איתם. מה שחשוב מבחינתם זה שעשיתם איתם משהו, והקדשתם להם זמן, מחשבה ותשומת לב. זה לא חייב לקחת שש שעות כל יום.
 
שתפו את הילדים!
גם בתכנון וגם בפעילות. כמה שהילדים יידעו יותר על מה שהולך לקרות, הם ירצו לקחת חלק בפעילויות ויהיו פחות מופתעים ונרגנים. אל תשכחו להשתתף בעצמכםזה נותן הרגשה של גיבוש משפחתי, וזה הכי חשוב!



חופשה נעימה!


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

כתבו לנו משהו, שלא נשב פה בחושך לבד: