ארוחת ערב משפחתית היא לא סתם ארוחה. זו הזדמנות מצויינת להתכנס יחד כל המשפחה, לחלוק את מה שעבר על בני המשפחה באותו יום, לחנך לאכילה נכונה, להציב דוגמא אישית, ליצור לילדים תחושת ביטחון, ולגבש את המשפחה.
לכבוד יום המשפחה, הנה כמה רעיונות להכנת ארוחה משפחתית, אחד הבילויים המשותפים הפשוטים והמהנים ביותר:
2. היו קשובים לאהבות ולשנאות שלהם ומצאו פתרונות יצירתיים - יש ילדים ששונאים סלט, בגלל המיץ, אבל יסכימו לאכול את הירקות החתוכים בנפרד או לערבב אצלם בצלחת. אצלנו קוראים לזה "בר סלטים", וזו אותה טירחה בהכנה כמו בסלט.
3. גוונו את הארוחות - כמה אפשר לאכול חביתה וסלט, עם לחם וגבינה? הכריזו על ערב אחד בשבוע שיהיה קצת שונה. צאו מהשגרה עם מאכלים שהילדים אוהבים, אבל הטרחה בהם יותר גדולה, כמו פיצה או פנקייקים, סושי או פשטידה, או התנסו במאכלים חדשים, שאף פעם לא ניסיתם.
4. הוו דוגמא אישית - כמו שאתם מתייחסים לאוכל, ככה גם הילדים. אל תגידו על מאכלים שהם משמינים, אל תגידו איכס על אוכל ואל תצפו שהילדים יאכלו בריא, אם אתם אוכלים ג'אנק.
5. תנו לילדים להקשיב לגוף שלהם. אם הם אומרים שהם לא רעבים, אל תכריחו אותם לגמור מהצלחת. אפשר לבקש מהם להשאר לשבת ליד השולחן, עד שכולם יגמרו לאכול, ולהמשיך לשוחח, אבל להכריח אותם לגמור את כל האוכל שבצלחת, רק ישבש את מנגנון הרעב והשובע הטבעי שלהם, ויגרום להם לאכול יותר מדי.
6. דברו על דברים נעימים ומגבשים - מה עבר עליכם ועל הילדים היום, תוכניות לסוף השבוע או לחופשה. זה לא הזמן לדון בטלפון שקיבלתם מהמורה או מהפקידה בבנק. אפשר גם לשחק משחקים (בתמונה משחק לשולחן האוכל שפיתחה דקלה עמית מ"תיבת ההפעלות"). בשביל שתוכלו לדבר ברוגע, הניחו את הטלפונים ושאר מכשירים בצד, ופנו חצי שעה בלוח הזמנים העמוס שלכם לחוויה משפחתית.
7. גם אם לא מסתדר לשבת כל המשפחה כל ערב, בגלל עבודה או חוגים, לא נורא. השתדלו לפחות 3 פעמים בשבוע, ושאחד ההורים יהיה נוכח בכל אחת מהן. עם הזמן תגלו שזה כזה כייף, שלא תרצו לוותר על הארוחה המשפחתית.
אז איך נראית הארוחה המשפחתית שלכם? ספרו לי בתגובות:
טיפים מעולים! זוכרת באהבה רבה ארוחות משפחתיות שלי כילדה, מלאות צחוק, ריבים, דיבורים וזמן איכות. מקווה שגם לילדות שלי זה ייחרט כזמן משפחתי קסום
השבמחקתודה רבה!
מחקגם בילדותי הארוחות היו כאלה, ולכן אני שמחה לשחזר אותן עם הילדים שלי.
באמת זמן משפחתי קסום!