הערב יורד, הילדים חוזרים מהחוגים או שנמאס להם לשבת מול המסכים, הרעב מדגדג כבר את הבטן מבפנים, ואין מנוס - צריך להכין ארוחת ערב. להוציא את המצרכים, להכין מהם משהו אכיל, לקרוא לכולם לשולחן, לאכול מהר ולחזור לעיסוקים הקודמים. מוכר?
אז זהו, שזה לא חייב להראות ככה. אבל בשביל שארוחות הערב יהיו מהנות ולא מטלה שרק רוצים להפטר ממנה (ולכן לפעמים באמת נפטרים ממנה, וכל אחד לוקח לעצמו משהו מהמקרר), צריך לתכנן אותן מראש.
בואו נדבר קצת על תכנון -
תכנון עוזר לכל בני המשפחה לשלב את ארוחת הערב בסדר היום העמוס שלהם. ההתארגנות סביב הארוחה הופכת לפחות ספונטנית, כך שאפשר להכין בניחותא, בלי לחץ ובלי פתרונות "קסם" של מזון מוכן וקפוא. כשנתכנן, לא ניתן לרעב להכתיב לנו מה לאכול, ונוכל לשלוט יותר באכילה. התכנון מאפשר לבני הבית לדעת מתי מכינים את הארוחה, מי מכין אותה, מי אחראי על מה בשלבי ההכנה, מה אוכלים ובעיקר - מתי מתיישבים סוף סוף ליד השולחן :-) .
איך עושים את זה נכון? 6 רעיונות לתכנון ארוחה משפחתית מופיעים בכתבה שלי שהתפרסמה ב- ynet, בצירוף מתכון קל עם טוויסט מעניין. לקריאה לחצו כאן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
כתבו לנו משהו, שלא נשב פה בחושך לבד: